"Η ΜΥΗΣΗ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΑΟΣ.ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΝΕΥΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ (ΨΥΧΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ) ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟΘΑΛΑΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ, ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΛΙΣΤΕΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΜΥΗΘΟΥΝ"

NIKOLAS.D

 

Τι είναι ο Τεκτονισμός ;
 

Μια ερώτηση που έχουν προσπαθήσει πολλοί ν’ απαντήσουν, μια ερώτηση που σε όσο πιο πολλούς την κάνεις τόσο πιο πολλές απαντήσεις λαμβάνεις.

 

Θα ήταν λοιπόν άσκοπο να φορέσουμε ένα μανδύα σοφίας και εν ήδη δακτύλου υψωμένου να προσπαθήσουμε να διδάξουμε όλους εσάς που διαβάζετε το τι είναι ο Τεκτονισμός.

 

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μεταφέρουμε την δική μας εικόνα, την εικόνα που εμείς, μέσα από τα όσα ζούμε χρόνια τώρα αποκομίσαμε.

 

Ο Τεκτονισμός είναι βίωμα, ένας μοναχικά ομαδικός δρόμος, ένας δρόμος που σε φέρνει αντιμέτωπο με τον ίδιο σου τον εαυτό. Πως ; Μα μέσα από όσα ο άνθρωπος βιώνει ως στοιχεία της ζωής του.

 

Ένας άνθρωπος που ποτέ δεν γνώρισε τα σύμβολα, τις αλληγορίες, τις υψηλές έννοιες, δεν θεώρησε και ποτέ πως υπάρχουν και άλλες θεάσεις τις ζωής. Θεωρεί ορισμένα πράγματα δεδομένα, ζει σ’ ένα κόσμο δογματικό, ψυχαναγκαστικό σε πολλές εκφάνσεις του, μην ψάχνοντας να βρει απαντήσεις στα πως και στα γιατί.

 

Ο Τέκτων, δεν αγαπά τα δόγματα, δεν αρκείτε σε δοξασίες, δεν δεσμεύει τη σκέψη του από προκαταλήψεις, ο Τέκτων αναζητά.

 

Σε αυτό το ταξίδι της αναζήτησης και της τελείωσης του ίδιου του Εγώ, καλείτε ο Τέκτων να ενστερνιστεί ιδέες υψηλές, όπως αυτές τις αρετής, του καθήκοντος και της ελευθερίας του ατόμου. Μέσα λοιπόν από ένα ιδιόμορφο ηθικοπλαστικό σύστημα, με αρωγούς τα σύμβολα και τις αλληγορίες επιτυγχάνετε η ανέλιξη του και η μεταμόρφωση του ίδιου του του χαρακτήρα.

 

Πολλές θολές κατηγορίες πλανούνται πάνω από τον Τεκτονισμό, κατηγορίες που σκοπό και στόχο έχουν να πλήξουν, είτε ότι δεν κατανοούν οι άνθρωποι που τις κατασκεύασαν, είτε ότι φοβούνται πως θα διαλύσει κάποιο δόγμα, ή μία δοξασία.

 

Η αλήθεια είναι πολύ απλούστερη, και στα χρόνια που ζούμε η κοινωνία της πληροφορίας μας παρέχει τη δυνατότητα να βρούμε απαντήσεις.

 

Έτσι λοιπόν μια πρόχειρη έρευνα θα μας δείξει πως ο Τεκτονισμός δεν είναι Θρησκεία, καθότι σέβεται απόλυτα το Θρησκευτικό πιστεύω των μελών του, θα μας δείξει πως κανένα μέλος του δεν προβαίνει σε προσηλυτισμό καθότι αυτό απαγορεύεται ρητά, θα μας δείξει πως τη θύρα μπορεί να την κτυπήσει όποιος αποφασίσει να εντρυφήσει στα μυστήρια της ίδιας του της ζωής, θα μας δείξει πως εν τέλει, οι Τέκτονες είναι «οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας».

 

Η Στοά «Αναγέννησις» 1337, είναι το εργαστήρι των δικών μας βιωμάτων, το εργαστήρι που κάθε Τρίτη γεμίζει από ανθρώπους με κοινό σκοπό, την ψυχική ανέλιξη και τη γνώση.

 

Ο Σεβάσμιος Διδάσκαλος